Bezlepkové škubánky se švestkovou omáčkou5(3)

Obědy a večeře
Bezlaktózové
Vegetariánské

INGREDIENCE

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci / kus

390 kcal
Kalorie
9 g
Bílkoviny
72 g
Sacharidy
8 g
Tuky
12 g
Curk
6 g
Vlaknina

doba přípravy:15 minut
doba vaření:25 minut
počet porcí / kusů:4

POSTUP

Brambory (já použila červené) oloupeme, nakrájíme na větší kusy a necháme v mírně osolené vodě vařit téměř do měkka. Slijeme vodu do mísy a zpět nalijeme jen takové množství, aby byly brambory cca do 2/3 ponořené. Zaprášíme jáhlovou moukou a vařečkou uděláme do brambor několik děr. Stáhneme plamen na minimum, přiklopíme pokličkou a necháme asi 15 minut zapařit. Podle potřeby můžete přidat ještě trošku vody.
Když se mouka zapaří, stáhneme hrnec z plotny a vařečkou začneme zpracovávat hladké těsto, buďte trpěliví, bude to trvat tak deset minut než bude krásně hladké a přestane lepit. Můžete si pomoct robotem, já osobně ale dávám přednost zpracování těsta rukami. Hotové těsto by mělo být hladké a nemělo by lepit. Pomocí dvou lžic namořených do vody tvarujeme jednotlivé škubánky. V pánvi rozehřejeme kokosový olej (vegan verze) nebo ghí a škubánky na něm ze všech stran opečeme.

Omáčka
Švestky zbavíme pecek, pokrájíme na měsíčky a vložíme je do hrnce. Podlijeme vodou, přidáme skořici, badyán a hřebíček (doporučuji použít malý sáček na koření abyste se vyhnuli otravnému vybírání jednotlivých kousků) a necháme pomalu vařit. Vaříme cca 10 minut dokud se švestky téměř nerozvaří a omáčka nezhoustne. Přilijeme víno a necháme ještě minutku povařit. Vyndáme sáček s kořením a poléváme jí opečené škubánky. Nakonec je posypeme mákem.

Autor: @maryskitchenlove

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci